هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
@ منتدى بنات العرب $ نورا . هاشم $ @
100 آلاف آنآ أفضل أكبر أمام أمير إدارة إلى الأمير الأهلي الاتحاد الاتفاق الجزاء الجسم الحرمين الدجاج الدول الدي الرياض السعودي السعودية السيول الشباب الطائف العالم العالمية العام العمل القصيم الله المدينة المقبل الملك المملكة النصر الهلال الوحدة اليومي بع
موضوع: عزومة رمضان1 بالصور خسرانه اذا ما بتخلي جديد الأربعاء سبتمبر 02, 2009 7:29 pm
الشوربه شوربه الخضار والدجاج المشروم
المقادير:-
• 1/4 كيلو صدور فراخ مقطعة قطع كبيرة ومسلوقة • 3 بصلات مقطعة قطع صغيرة جداً • 1 كوب لبن حليب • 3 أكواب شوربة فراخ • كوب دقيق • 1/4 كيلو مشروم مقطع شرائح • 3 ملاعق كبيرة زبدة • عصير ليمونة • 1/2حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة • فلفل وملح • 3 أكواب خضار مشكل ومقطع مكعبات صغيرة (جزر - بسلة - بطاطس - جزر)
الطريقة:-
1. سيّحي الزبدة على النار، وبعد كده ضيفي إليها البصل مع استمرار التقليب لغاية ما لون البصل يبقى ذهبي.
2. لما تلاقي إن لون البصلة بقى ذهبي ضيفي إليها الدقيق، مع استمرار التقليب لمدة خمس دقائق أو لغاية ما الدقيق يحمرّ.
3. بعد مرور الخمس دقائق ضيفي إليه اللبن تدريجياً مع التقليب المستمر علشان الدقيق ما يكلكعش.
4. بعد كده ضيفي شوربة الفراخ مع استمرار التقليب لغاية ما تلاقي إن العجينة بقت متجانسة وسميكة ومش مكلكعة ضيفي إليها الخضار والمشروم.
5. سيبي الخليط علي النار لمدة ربع ساعة، وبعد كده ضيفي إليه عصير الليمون والبهارات والملح وسيبه على النار لمدة ربع ساعة كمان أو لغاية ما تلاقي الخضار والمشروم استوى، اطفي البوتجاز وحطي الشوربة في أطباق التقديم وزيني الأطباق بالبقدونس.